Dag 36 Avontuurlijke rit 24-06-26

24 juni 2026 - Nora, Zweden

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Pershyttan, een prachtig oud mijnwerkersdorp waar de geschiedenis nog helemaal intact is gebleven.

10000903201000090318

Om er te komen, gebruikte ik voor het eerst de app Komoot. Hemelsbreed was het startpunt van de wandelroute slechts 2,4 kilometer, dus we stapten vol goede moed op de fiets. De navigatie stuurde ons echter over een pittig wandelpad: een route van 6,8 kilometer vol grindpaden en steile hellingen. Een onverwachte work-out!
​Eenmaal aangekomen hebben we een stuk gewandeld, al raakte ons pad al snel verstrikt in allerlei mountainbikeroutes. Gelukkig hebben we het historische dorp wel goed kunnen bekijken; erg mooi om te zien.
​Op de terugweg hebben we lekker geluncht en de rest van de middag heerlijk relaxed op de camping doorgebracht. Na het avondeten hebben we alles alvast afgebroken, want morgen trekken we weer verder. Als afscheid en beloning voor de sportieve dag zijn we tot slot nog even naar het dorp gelopen voor — je raadt het al — een heerlijk Nora-ijsje!

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl